Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SFP

2014.11.22

Sportfejlesztési program 2014 - labdarúgás

Az Árvay Diáksport Egyesület 2005-ben alakult, sportolói bázisát elsősorban Sárospatak jelenleg legnagyobb tanulólétszámú általános iskolája - a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola - adja. Jelenleg fiúknál és lányoknál egyaránt I.-től IV. korcsoportig vannak edzett csapataink, összesen 8. Az egyesület rendszeresen rész vesz/vett a diákolimpiai versenyrendszer mellett a Góliát FC, az MGYLSZ és az MLSZ Iskolai Programjának versenyrendszerében. Ezeken a versenyeken megyei és országos szinten is kiemelkedően eredményes. A diákolimpián minden labdarúgó korcsoportban nevez, 2011.ben 3 megyei döntős csapatából 1 megyei bajnok is lett. Ezeknek, valamint a lábteniszben is elért eredményeknek is köszönhetően az idén is Borsod-Abaúj-Zemplén megye 4. legeredményesebb diáksport szervezete lett a diákolimpiai rendszerben elért eredmények alapján (tavaly szintén 3. két éve 1. lett). Az MLSZ Iskolai Programjából az idén is 3 csapattal képviseltük a megyét (a legtöbbel) az országos tanévindító fesztiválon Telkiben(II. korcsoportos fiúk,II. és IV.kcs. lányok) 1., 2. és 3 helyezést szerezve. Az egyesület elnöke több éve az MLSZ Iskolai Programjának körzeti szervezője, sikeres edzője (országos 1. és 2. hely lány labdarúgásban). Az eddig felsoroltakkal a programunk fenntarthatóságát és minőségi garanciáit próbáltam alátámasztani.

Labdarúgásban fiúknál I., II. III. és IV. korcsoportban készítjük fel sportolóinkat. III-IV. korcsoportban a futsal diákolimpián is nevezünk. E csapatok a 6-15 éves sportolók sportolását és versenyeztetését biztosítják.

Lány labdarúgásban szintén I., II.,III. és IV. korcsoportos csapataink vannak, ezek is a 6-15 éves korosztályt jelentik.

Lány csapatunk 5 éve minden évben nyeri a megyei diákolimpiai döntőt.

Célok:

1. Létszám növelés

Elsősorban a leány labdarúgás területén, ott is alsó tagozatban  kislányoknak . A gyerekekkel nagy gyakorlattal rendelkező UEFA ’B’ licenszes pedagógus foglalkozik.

Másodsorban  egy ovis csoportot szeretnénk indítunk az MLSZ programja alapján és ezáltal még több kisgyereket vonunk be a labdarúgás bázisába.

Ezen tervek által legalább 5%-os létszámnövekedést tervezünk elérni.

2. Tehetségkutatás, irányítás, női vonal erősítése

Mint körzetközponti intézménye az MLSZ Iskolai programjának figyelünk és további versenyeztetési lehetőséget biztosítunk a környékbeli tehetséges gyerekeknek, segítünk megfelelő egyesületekhez irányítani őket. Ez már a női vonalon működött (FTC, MTK, Nyíregyháza).

Helyi szinten együttműködünk a Sárospataki Torna Clubbal, a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskolával, az óvodákkal és iskolákkal valamint a környékbeli kisebb települések iskoláival.

3.Versenyeztetés

- diákolimpia

- MLSZ Bozsik Iskolai és Óvodai Program

- MLSZ Bozsik Egyesületi Program

- térségi labdarúgó tornák

- saját rendezvények (Szent Erzsébet Kupa, minden korcsoportra kiterjesztve, 2001 óta)

- külföldi kapcsolatok: Szlovákia, Lengyelország, Törökország

 

Saját (a bázisiskolájé) 36X18 méteres sportcsarnokkal és aszfaltozott kézilabdapályával  rendelkezünk. Saját MŰFÜVES PÁLYÁNK építése folyamatban van. Sporteseményeinkre füves és műfüves pályát is bérbe veszünk.

 

 
 

 


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Április / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 11364
Hónap: 539
Nap: 13